ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μικρές Κυκλάδες

Στον Δήμο Νάξου ανήκουν επίσης 4 μικρά νησάκια, διαμαντάκια των Κυκλάδων: η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, τα Κουφονήσια και η Δονούσα. Είναι λοιπόν ο μοναδικός πολυνησιακός Δήμος του Αιγαίου Αρχιπελάγους. Μιας και βρίσκεστε στη Νάξο, αδράξτε την ευκαιρία και εξερευνήστε αυτά τα υπέροχα νησιά.

Κάποια βρίσκονται πιο κοντά στη Νάξο, κάποια μακρύτερα, όλα όμως προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Φυσικά έχουν και κοινά στοιχεία: τις θαυμάσιες παραλίες, την μακραίωνη ιστορία και την δυνατότητα που δίνουν στον επισκέπτη για πιο ήρεμες, απομονωνόμενες διακοπές.

Αυτά τα 4 μικρά νησάκια είναι προσβάσιμα μόνο δια θαλάσσης, εκτός από το Κουφονήσι και τη Σχοινούσα που διαθέτουν ελικοδρόμιο. Εκτός από το κολύμπι, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ορειβασία και πεζοπορία.

Το κοντινότερο νησί στη Νάξο είναι η Ηρακλειά, το μεγαλύτερο από τις Μικρές Κυκλάδες. Μπορείτε να φθάσετε στην Ηρακλειά καθημερινά από τη Νάξο με το τοπικό πλοίο σε περίπου 1 ώρα. Άλλη 1,5 ώρα θα σας πάει στη Σχοινούσα, και μετά στα Κουφονήσια. Η Δονούσα, που βρίσκεται πιο μακρυά από όλα, είναι προσβάσιμη με το τοπικό πλοίο 3 φορές την εβδομάδα με διάρκεια ταξιδιού περίπου 4,5 ώρες. Επιπλέον, η τακτική γραμμή των πλοίων από Πειραιά προσεγγίζει τις Μικρές Κυκλάδες (μέσω Νάξου πάντα) πολλές φορές την εβδομάδα, γι’ αυτό καλύτερα ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

Σημειώστε ότι ιδιωτικές εταιρίες κατά την τουριστική περίοδο παρέχουν πρόσβαση και ξεναγήσεις σε αυτά τα νησάκια, αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα σας.