ΝΑΞΟΣ

Naxos Portarathlon

Από την εποχή των θρύλων και των μύθων μέχρι τα σταυροδρόμια της ιστορίας, η Νάξος  είναι έτοιμη να σας προσφέρει μια μοναδική νησιώτικη εμπειρία στη καρδιά του Αιγαίου Πελάγους. Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων θα σας σαγηνεύσει από την στιγμή που θα μπείτε στο λιμάνι, με την εντυπωσιακή αρχαία Πορτάρα να επιβάλει την διαχρονική παρουσία του Απόλλωνα, του θεού του φωτός.

Με πεντακάθαρα νερά, παραλίες με χρυσή άμμο διασκορπισμένες σε όλο το νησί, μια εκπληκτική ενδοχώρα διακοσμημένη με αρχαία μονοπάτια και παραδοσιακά μικρά χωριά, η Νάξος μπορεί να θέλξει τον κάθε επισκέπτη. Είτε αναζητάτε έντονη νυχτερινή ζωή είτε πολιτιστικούς θησαυρούς και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, η Νάξος είναι η επιλογή σας!

Η Νάξος ελκύει οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες, λάτρεις του αθλητισμού αλλά και της φύσης, καθώς παρέχει υποδομές και δραστηριότητες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Απολαύστε το θέαμα του PORTARATHLON του 1ου Διεθνούς Meeting Σύνθετων Αγωνισμάτων στις 2 και 3 Ιουνίου 2018 και ξεκλέψτε μερικές ημέρες για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Νάξου!

Η Χώρα (η πόλη της Νάξου) και η Ενδοχώρα

Πουθενά αλλού στις Κυκλάδες δε θα βρει κανείς την ποικιλία των τοπίων και τον πλούτο της πολιτισμικής κληρονομιάς της Νάξου. Τα ανθρωπογενή και τα φυσικά τοπία είναι εκπληκτικής ομορφιάς, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η ζωή στη Νάξο ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις!

Η πρωτεύουσα

Στην πόλη της Νάξου, ή αλλιώς Χώρα όπως τη λεν οι ντόπιοι, μπορείτε να περάσετε καλά όποια και αν είναι τα ενδιαφέροντα σας: πληθώρα από αξιοθέατα, ξεκινώντας από την Πορτάρα, η γιγάντια αρχαία μαρμάρινη είσοδο δίπλα στο λιμάνι – που εξάλλου έδωσε το όνομα της στους αγώνες μας!

Explore Naxos

 

Υπάρχει επίσης ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής πόλης Γρόττα, μεγάλα τμήματα της οποίας είτε βρίσκονται βυθισμένα στη θάλασσα είτε ανάμεσα στα νεότερα κτίρια της βόρειας πλευράς της πόλης. Η περιοχή του Μπούργου (παλαιά πόλη) και του Κάστρου αποκαλύπτουν τη μεσαιωνική ιστορία της Χώρας.

Η Χώρα είναι επίσης περήφανη για την αγορά της αλλά και τη νυχτερινή της ζωή. Διαθέτει καταστήματα και υπηρεσίες όλων των ειδών τα οποία παρέχουν σε ντόπιους και επισκέπτες τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης (υφάσματα, καλάθια, κεραμικά, κτλ) αλλά και κοσμήματα… Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσφέρουν πιάτα τοπικής κουζίνας και ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τοπικά προϊόντα. Οι καφετέριες και μπαρ είναι εξίσου πολλά, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

τα χωριά…

Η επίσκεψή σας στη Νάξο δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν εξερευνήσετε τη Ναξιώτικη ενδοχώρα. Υπάρχου καταπληκτικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική διασκορπισμένα σε όλο το νησί, είτε στις ορεινές περιοχές είτε δίπλα στη θάλασσα, το καθένα με το ιδιαίτερο του τοπικό χρώμα. Σας δίνετε η δυνατότητα να βουτήξετε κυριολεκτικά στο παρελθόν, να εξερευνήσετε την φύση στα καλύτερα της και να γνωρίσετε τους φιλικούς κατοίκους έτοιμους να σας καλωσορίσουν.

Explore Naxos

 

Επισκεφθείτε τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες όπου κι αν πάτε!

 • Απείρανθος: θεωρείται το διαμάντι της Νάξου, με τις μαρμάρινους δρόμους, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα διώροφα πέτρινα σπίτια, τις τοξωτές αψίδες, τους Ενετικούς πύργους.
 • Ακάδημοι
 • Άγιος Αρσένιος
 • Δαμαλάς
 • Δανακός
 • Τρίποδες

Explore Naxos

και οι παραλίες….

Αφήστε άφθονο χρόνο να εξερευνήσετε το μεγάλο αριθμό υπέροχων παραλιών σε όλη τη Νάξο. Υπάρχει σίγουρα μια για κάθε γούστο, όλες με πεντακάθαρα νερά και καταπληκτική άμμο: οργανωμένες σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, απομονωμένες για περισσότερη ιδιωτικότητα, κατάλληλες για παιδιά ή για λάτρεις της πεζοπορίας.

Το κολύμπι κοντά σε αρχαίους τόπους, μεσαιωνικούς πύργους ή δίπλα ακριβώς στη Χώρα είναι επίσης μια μοναδική εμπειρία στη Νάξο.

Αν και είναι δύσκολα να ξεχωρίσει κανείς κάποιες από τις παραλίες της Νάξου, παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη λίστα. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα κάνετε την δική σας κατά την διάρκεια της παραμονής σας στο νησί!

 1. Αγία Άννα
 2. Κάλαντος
 3. Πάνορμος
 4. Ορκός
 5. Μουτσούνα
 6. Αγιάσος
 7. Άγιοι Θεόδωροι
 8. Άγιος Γεώργιος
 9. Άγιος Προκόπιος
 10. Αζαλάς