MEETING

Μετά από μια σχεδόν άδεια αγωνιστική χρονιά το 2020 λόγω του covid- 19, ο αγώνας του Portarathlon έρχεται να μας συναρπάσει! Στην Νάξο θα φιλοξενηθεί το Διεθνές Meeting Συνθέτων Αγωνισμάτων Portarathlon, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Κυκλάδες.

Το Portarathlon, Έπταθλο Γυναικών και Δέκαθλο Ανδρών, θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο της Νάξου.

To 5o Portarathlon θα υποδεχθεί και φέτος μεγάλο αριθμό ξένων αθλητών και αθλητριών καθώς ήδη από το 2020 ήταν πολλοί αυτοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Στο Portarathlon επίσης, αναμένεται να λάβουν μέρος οι καλύτεροι Έλληνες δεκαθλητές και οι σημαντικότερες Ελληνίδες επταθλήτριες καθώς θα διεξαχθεί παράλληλα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Αντρών- Γυναικών.

Όσοι βρεθούν λοιπόν στην Νάξο το διήμερο 17 & 18 Μαΐου θα απολαύσουν το θέαμα που θα τους προσφέρει ο αγώνας σπουδαίων αθλητών, το φανταστικό φυσικό “σκηνικό” του νησιού, την θετική ενέργεια που εκπέμπει η θρυλική Πορτάρα και την ζεστή ναξιώτικη φιλοξενία.

Το PORTARATHLON, Έπταθλο Γυναικών και Δέκαθλο Ανδρών, θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο της Νάξου.

Tο 5ο PORTARATHLON Διεθνές Meeting Συνθέτων Αγωνισμάτων θα υποδεχθεί και φέτος αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες επίσημες συμμετοχές.

Στο PORTARATHLON αναμένονται οι καλύτεροι έλληνες δεκαθλητές και οι σημαντικότερες ελληνίδες επταθλήτριες, καθώς η συμμετοχή τους σε αυτό αποτελεί κριτήριο για την συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Συνθέτων για τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Όσοι βρεθούν στην Νάξο το διήμερο 17 & 18 Μαΐου θα απολαύσουν το θέαμα που θα τους προσφέρει ο αγώνας σπουδαίων αθλητών, το φανταστικό φυσικό “σκηνικό” του νησιού, την θετική ενέργεια που εκπέμπει ο ναός του Απόλλωνα και την ζεστή ναξιώτικη φιλοξενία.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κου Γεωργίου Χατζημάρκου

south aegean region

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω το 4ο Διεθνές Meeting Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου, σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τη Νάξο.

Συγχαίρω θερμά τους συνδιοργανωτές και τους υποστηρικτές αυτής της ιδιαίτερης και πολλαπλών συμβολισμών διοργάνωσης, που για πρώτη φορά διεξάγεται στη χώρα μας, με σκοπό να γίνει θεσμός και  κάθε χρόνο να προσελκύει στη Νάξο τους καλύτερους δεκαθλητές και τις καλύτερες επταθλήτριες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις όπως αυτή, διαμορφώνουν αθλητική παιδεία και προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι». Παράλληλα,  συνδέουν ιδανικά τον αθλητισμό με τον τουρισμό και δημιουργούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες δίνοντας στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα όχι μόνο ενός θεάματος υψηλής ποιότητας, αλλά και της συμμετοχής.

Το Διεθνές Meeting Σύνθετων Αγωνισμάτων Στίβου, μπορεί να γίνει δυναμικός μοχλός για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι τα νησιά μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές οργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια που αξίζει και ταιριάζει στο Νότιο Αιγαίο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει στην εξωστρέφεια και στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία που φέρνει τα νησιά μας πιο κοντά στην θέση που τους αξίζει: την κορυφή.

Γεώργιος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Χαιρετισμός Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κου Δημήτρη Λιανού

dimarxos naxos

Συνεπής στο ετήσιο αθλητικό ραντεβού του, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υποδέχεται και φιλοξενεί για μια ακόμα χρονιά τους αγώνες επτάθλου και δεκάθλου με την ονομασία «Portarathlon».

Η Νάξος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση. Σήμερα, διαθέτοντας την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων, ο Δήμος μας είναι έτοιμος να στηρίξει και τη φετινή διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να ζήσουν όμορφες αθλητικές στιγμές και να θαυμάσουν από κοντά μεγάλους αθλητές των σύνθετων αγωνισμάτων.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι στον αθλητισμό, σάς καλούμε όχι μόνο να απολαύσετε τους καταξιωμένους αθλητές που θα λάβουν μέρος, αλλά και να γνωρίσετε τη Νάξο, τον φυσικό της πλούτο, τον πολιτισμό της, την ιστορία της, τους φιλόξενους κατοίκους της!

Σας περιμένουμε όλους και ευχόμαστε η φετινή διοργάνωση και οι επιδόσεις των αθλητών να αποτελέσουν σταθμό στην ιστορία των σύνθετων αγωνισμάτων!

 

Δημήτρης Λιανός

Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΕΓΑΣ, κας Σοφίας Σακοράφα

Sophia Sakorafa

Εκ μέρους της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ χαιρετίζω τη φετινή διοργάνωση του PORTARATHLON και, πιστεύοντας πως εκφράζω και την ευρύτερη αθλητική κοινότητα, πρέπει να πω ότι προσβλέπουμε στην επιτυχία και την προοπτική αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας θεσμού. Η ιδιαιτερότητα αυτής της διοργάνωσης εκτείνεται πέρα και από την αδιαμφισβήτητη αξία των συνθέτων αθλημάτων που περιλαμβάνει, αφού αντικατοπτρίζει και την ιδιαίτερη δυναμική της αθλητικής και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας της Νάξου και των Κυκλάδων.
Αξίζουν ειλικρινή θερμά συγχαρητήρια και η αντίστοιχη αναγνώριση και ευχαριστία, σε όσους συμβάλλουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην υλοποίηση αυτών των ξεχωριστών αγώνων και στη δικαίωση του οράματος που τους γέννησε.
Δεν μας αρκεί μόνο να ευχόμαστε Καλή Επιτυχία. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ο ΣΕΓΑΣ θέλει πραγματικά να εξαντλεί τις δυνατότητές του, τόσο αυτοδύναμα ως Ομοσπονδία όσο και στη συνεργασία του με όλους τους φορείς που εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για τη διοργάνωση και την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων.
Το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού απαιτεί από όλους μας υπερβάσεις. Αυτό είναι ένα χρέος στο οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε, αν είμαστε όλοι μαζί, χωρίς αχρείαστες διαιρέσεις, απέναντι στον κοινό μας στόχο για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.
Γι’ αυτό και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, σήμερα, μια διοργάνωση σαν το PORTARATHLON, για την οποία αξίζουν μεγάλες προσδοκίες,

<εΚαλή Επιτυχία !

Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή του PORTARATHLON κο Δημήτρη Πάππα

Dimitris Pappas

Αγαπητοί φίλοι του κλασικού αθλητισμού,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και της Ομάδας Έργου καλωσορίζω τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές, τα αθλητικά στελέχη και τους φιλάθλους στο 2o Portarathlon.

Φέτος έχουμε περισσότερες συμμετοχές από Έλληνες και ξένους αθλητές και αναμένεται ένας ακόμη πιο συναρπαστικός αγώνας με καλές επιδόσεις και πολλά ατομικά ρεκόρ.

Τα σύνθετα στην Ελλάδα βρίσκουν το δρόμο τους καθώς το επίπεδο ανεβαίνει, οι επιδόσεις κάθε χρόνο βελτιώνονται, περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες ασχολούνται με το αγώνισμα και το ενδιαφέρον των παραγόντων είναι πιο έντονο.

Για εμάς, τους νησιώτες είναι σημαντική η αποφασιστική στήριξη από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ του αγώνα μας, σε όλα τα επίπεδα.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους που συμμετέχουν καλή επιτυχία!

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Δημήτρης Πάππας

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Δημήτρης Πάππας Πρόεδρος
Καλλιόπη Δακτυλίδη Μέλος
Δημήτρης Τσαρτσάλης Μέλος
Γιάννης Ξενάκης Μέλος
Ανδρέας Γκόγκας Μέλος
Πέτρος Σιδερής Μέλος
Σταματούλα Σαρρή Μέλος